Wednesday, June 5, 2013

Apelsinine šokolaadi-toorjuustutort


Vot see on jumalik! Üks mu lemmikuid! Retsept pärineb www.farmi.ee lehelt.

Vaja on:

Põhi

  • 200g Digestive küpsiseid
  • 50g mandlilaaste
  • 100g võid
Täidis
  • 300g toorjuustu
  • 200g vahukoort
  • 2 muna
  • 200g tumedat šokolaadi
  • 1,5dl suhkrut
  • 1tl vaniljesuhkrut
  • 1dl värsket pressitud apelsinimahla
  • 2,5tl želatiini
Kate
  • 200g vahukoort 
  • 1tl želatiini
Purusta küpsised, lisa mandlilaastud ja või. Kata 24cm koogivorm küpsetuspaberiga ja suru põhja küpsised. Küpsetasin seda 10min 160'C ahjus. Sulata veevannil šokolaad. Vahusta munad poole suhkruga tugevaks vahuks. Vahusta toorjuust ülejäänud suhkruga, lisa 1tl vaniljesuhkrut. Mikserda vahukoor. Kuumuta apelsinimahl. Valmista želatiin ( http://toidutare.ee/toidust/kokakool/D8CA/ - Lisa külma vette, jäta paisuma, sega, lisa želatiin kuumutatud apelsinimahla sisse, sega. ) Kuni želatiin külmas vees paisub sega toorjuust šokolaadiga, lisa munavaht, sega pidevalt. Nirista sisse želatiin ja viimasena lisa vahukoor. Pane kook külmkapi ja lase sel seista üleöö. Katte jaoks, vahusta vahukoor, tee valmis želatiin ja lisa see vahukoore hulka. Vala segu tordile ja silu. Lase veel vähemalt 1h külmas seista. kaunistasin koogi marmelaadiga.

No comments:

Post a Comment