Sunday, November 25, 2012

Porgandipirukas

Meie pere lemmik! Vanaema porgandipirukad on kõige paremad :) Koguseid ma täpselt ei oska öelda, paneme tunde järgi!

Vaja on:

Pärmitaigen

  • 50g pärm
  • 2spl suhkrut
  • 1spl jämesoola
  • 1 muna
  • 0,5l sooja piima või piima ja vee segu
  • Jahu
Segada kausis pärm, suhkur, jämesool ja muna, lisada natuke õli. Lisada piim, segada ja lisada jahu (nii palju et jõuaks segada). Ning jätta tainas kerkima.

Porgandimass
  • Porgandid
  • U. pool tassi või kolmaveerand mannat
  • Sool, suhkur
  • 1 muna
Porgandid tuleb keeta, köögikombainiga need purustada. Segusse lisada manna ja rohkem soola ja suhkrut.

Kui taigen on kerkinud, rullida see lapikuks, lõigata kaheks tükiks ja peale kanda toasooja võid. Lisada porgandimass ja keerata kokku. Kõige raskem osa on tõsta pirukas ahjuplaadile, seda tuleb teha kiirelt, kuna mass hakkab välja vajuma. Küpsetada ahjus 180'C kuni pirukas muutub kuldpruuniks.

No comments:

Post a Comment