Sunday, November 25, 2012

Karamellkook

Retsepti sain Selveri retsepti lehelt. Kook oli väga õhuline ja pehme, parajalt hapukas, kuid samas magus.

Vaja on:

Biskviit

  • 4 muna
  • 2dl suhkrut
  • 2dl nisujahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
Kate
  • Sidrunimahl, lahjendatud veega
  • 2dl vahukoort
  • 2dl suhkrut
  • 2tl vanillisuhkrut
  • 3sl võid
  • Mandilaastud kaunistuseks
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, sega ettevaatlikult ja vala 24cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200'C juures 25 minutit (kuni tikk jääb kuivaks). Lase jahtuda.
Sega potis koor suhkruga, kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Lisa vanillisuhkur ja või. 
Biskviidi pealmist kihti immutada veega lahjendatud sidrunimahlaga (võib ka biskviidi pooleks lõigata ja sama teha nii keskmise kui pealmise kihiga) ja kata karamellkastmega. Peale puista mandlilaaste. 

No comments:

Post a Comment