Sunday, November 11, 2012

Külluslik šokolaaditort

Vanaisale tegime õega isadepäevaks selle koogi. See ei kerkinud nii palju kui kokaraamatus ja ka šokolaad ei õnnestunud.. Mulle see kook eriti ei meeldinud, see oli kuiv nagu mõned šokolaaditordid ikka.

Vaja on:

  • 330g nisujahu
  • 80g kakaopulbrit
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 150g võid
  • 2 suurt muna
  • sool
Šokolaadiglasuur:
  • 340g tumedat šokolaadi
  • 60g võid
  • 1,2dl suhkruga kondenspiima
Ahi kuumutada 180'C, lahtikäiv koogivorm vooderdada küpsetuspaberiga. Kausis segada jahu, 70g kakaod ja küpsetuspulber. Või ja suhkur vahustada teises kausis ning lisada munakollased. Kuivaained lisada segusse. Kloppida munavalged näputäie soolaga vahule ja segada ettevaatlikult taigna hulka. Tainas vormi ja küpsetada 40 minutit. Valmistada glasuur: Sulatada veevannis 200g šokolaadi, või ja kondenspiim. Segada, glasuur panna toidupritsi ja kaunistada jahtunud tort. Tort kaunistada kakaopulbriga. Tordi küljed võib kaunistada šokolaadiga, mis on voolitud õhukesteks laastudeks.

No comments:

Post a Comment