Thursday, August 30, 2012

Tosca-kirsikook



Kätlin oli eelmine nädal siin. Sai talle lubatud, et kui külla tuleb, teen talle koogi, niisiis valis ta selle välja.. Kook oli parajalt magus, hapud kirsid sobisid sinna võrratult. Minu koogipõhjad ei taha viimasel ajal õnnestuda. Seekord jäi ta nätsaks, aga koogi maitset see ei rikkunud! Retsepti võtsin ''Kirsi- ja ploomikoogid''.

Vaja on:

PÕHI

  • 3 muna
  • 2dl suhkrut
  • 3dl jahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 1 apelsini riivitud koor
  • 1dl apelsini mahla (pressisin ühest apelsinist välja mahla)
  • 100g võid
  • 400g kirsse
KATE
  • 100g mandlilaaste
  • 1,5 dl suhkrut
  • 150g võid
  • 2dl vahukoort
  • 1sl siirupit
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa jahu, küpsetuspulber, riivitud apelsinikoor, apelsini mahl ja sulatatud või. Sega ning lisa tainas 24 cm läbimõõduga vormi. Aseta taigna peale kirsid. Küpseta 200'C ahjus 20 minutit. Katte jaoks sega kastrulis mandlilaastud, suhkur, või, vahustamata koor ja siirup. Kuumuta keemiseni ja jätka keetmist keskmisel tulel pidevalt segades 10 minutit(segu peab paksenema). Vala kate põhjale ja küpseta 225'C ahjus veel 5-10 minutit. Serveeri jahtunult.


No comments:

Post a Comment