Thursday, August 30, 2012

Siidine šokolaadikook


Õde valis koogi kui sugulased meil käisid, et tähistada päeva, mil vanavanaema oleks 102 saanud. Retsept võetud raamatust: ''500 kooki ja pirukat''. Kook oli imehea, eriti maitsev oli see täidis, kuid minu meelest jäi 4 tunnist külmkapis väheseks, sest mu kook vajus laiali, kogu see täidis jooksis maha kui kooki lahti lõikasin.

Vaja on:

PÕHI

  • 300g nisujahu
  • 1/8 tl soola
  • 115g võid
  • 4sl külma vett
TÄIDIS
  • 55g võid
  • 170g piimašokolaadi
  • 200g suhkrut
  • 2tl maisitärklist
  • 3 muna
  • 1,5tl vanilliessentsi
  • 190 ml vahukoort
KATE
  • 1tl tuhksuhkrut
  • 210ml vahukoort
Sega kausis jahu ja sool. Lisa tükkideks lõigatud või ja sega. Lisa vesi ja sega ühtlaseks massiks. Pane tainas 20 minutiks külmkappi.
Kuumuta ahi 220'C. Kata 24cm läbimõõduga koogivorm taignaga ning torka kahvliga auklikuks. Küpseta 20 minutit või kuni põhi on kuldne. 
Sulata šokolaad ja või kuumaveevannis (kastruli asetatud kausis). Sega suhkur tärklisega, lisa šokolaadisegusse ja sega. Vahusta munad mikseriga helekollaseks. Sega munad šokolaadisegusse, tõsta kauss tagasi kuumaveevanni. Kuumuta 5 minutit kuni segu pakseneb. Vispelda juurde vanilliessents. Lase segul täielikult jahtuda. Vahusta vahukoor ja sega šokolaadikreemiga. Levita tädis koogipõhjale, kata toidukilega ja tõsta 4 tunniks külmkappi. Vahusta ülejäänud vahukoor tuhksuhkruga ja kata kook. Kaunistuseks sulata 30g šokolaadi ja nirista see koogile. Kook säilib külmikus kuni 3 päeva. 

No comments:

Post a Comment