Monday, August 20, 2012

Kirsi-mandlikook

Magus, kuid omapärane ja hea! Retsepti sain ''Kirsi- ja ploomikoogid'' raamatust.


Vaja on:

PÕHI

  • 3,75 dl jahu
  • 0,5tl soola
  • 0,75dl suhkrut
  • 1tl vaniljesuhkrut
  • 100g võid
  • 3 munakollast
TÄIDIS:
  • 100g võid
  • 1dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 munakollane
  • 100g jahvatatud mandleid
  • 0,25 tl soola
  • 400g puhastatud kirsse
Pane jahu kaussi, sega sinna juurde sool. suhkur ja vaniljesuhkur. Lõika juurde või ja sega purutaoliseks massiks. Lisa munakollased ja sega ühtlaseks taignaks. Keera tainas kas kilesse või pane kausiga külmkappi 30 minutiks. 
Täidise jaoks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja munakollane ning vahusta edasi. Lõpuks segada juurde jahvatatud mandlid ja sool. Kata 24cm läbimõõduga koogivorm taignaga. Põhjale määri tainas ja kata kook kirssidega. Tõsta kook 10 minutiks külma ja kuumuta ahi 190' C. Küpseta kooki u. 30-40 minutit. Võid koogi ka tuhksuhkruga üle puistata.

No comments:

Post a Comment