Friday, December 28, 2012

Pavlova

Meil oli 15 munavalget üle ja otsustasime emaga pavlovaid teha. Väga head tulid. Kuigi kokku saime neid 70 pisikest tükki. Retsepti leidsin õe ''Kuldsest magustoiduraamatust''-

Vaja on:

  • 4 munavalget (peaks tulema 6-8 portsonit)
  • natuke soola
  • 2 sl vett
  • 1 sl maisitärklist
  • 1 tl vanilliessentsi
  • 1tl söögiäädikat
  • 250g suhkrut
Kate
  • 250 ml vahukoort
  • 2sl tuhksuhkrut
  • Puuvilju/marju kaunistuseks
Ahi kuumutada 130'C. Ahjuplaat katta küpsetuspaberiga ja määrida võiga (tulevad kergemini lahti). Munavalged mikserdada soolaga kergeks vahuks. Lisada vähehaaval suhkur ja mikserdada kõvaks vahuks. Hulka kloppida vesi, maisitärklis, vanill ja äädikas. Segu tõsta ahjuplaadile portsjonite kaupa (lõigata suurt tükki on raskem). Küpseta u. 50 minutit või kuni besee on krõbe ja kahvatukollane. Besee jätta praokil uksega ahju jahtuma u. tunniks. Serveerida taldrikul. Koos kattega. Katte jaoks mikserdada koor, suhkur ja vanill. Määrida beseele ja kaunistada marjadega.

No comments:

Post a Comment