Sunday, May 13, 2012

Toorjuustukook maasikakattega

Teisele vanaemale otsustasin selle koogi teha. Retsepti sain sellest blogist: http://kokkamine.wordpress.com/2010/06/17/toorjuustukook-maasikakattega/  Mulle nii meeldib see, seal on nii palju erinevaid ja huvitavaid toite. Kook tuli imemaitsev ja õhuline, mitte väga magus ning kõik 10 tk kadusid imeruttu.
Vaja on:

Põhi
  • 250g kaeraküpsised
  • noaotsatäis soola
  • 80g võid
  • suhkur (kui ei ole väga magusaid kaeraküpsised)
Küpsised purustada, segada soola ning sulatatud võiga (kui kasutada vähemagusaid küpsiseid lisada ka veidi suhkrut). Katta 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suruda küpsisepuru koogvormi põhjale ja veidi äärtele. Küpsetada koogipõhja 180 kraadi juures 10 minutit.

Täidis:
  • 500g toorjuustu
  • 1dl suhkrut
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 2 suurt muna
  • 1,5dl hapukoort
Toasoe toorjuust asetada kaussi ning mikserdada kreemjaks, lisada suhkru ning mikseradada. Lisada vahustamist jätkates vanillisuhkur ning ükshaaval munad. Lõpetada vahustamine ning viimasena lisada segades hapukoor. Kallata täidis küpsetatud koogipõhjale. Alandada ahju temperatuur 160 kraadini, asetada ahju vett, et tekitada niiskust ning sinna juurde asetada kook. Küpsetada kooki 160 kraadises ahjus 80 minutit. Lasta koogil ahjus jahtuda ning seejärel asetada vähemalt 4 tunniks külmikusse. (Mul seisis 2 tundi külmkapis)

Maasikakate:
  • 400g maasikaid (kasutasin eelmise suve külmutatud maasikaid)
  • 1spl maisitärklist
  • 0,5dl suhkrut
  • poole sidruni mahl (kasutasin laimi mahla)
Maasikad pesta ja puhastada, suured maasikad lõigata pooleks või neljaks. Asetada kõik ained kastrulisse ning kuumutada tasasel tulel paksenemiseni. Jahutada ning kallata koogile, lasta külmkapis veel mõni tund enne serveerimist seista( Mul seisis kuskil 2 tundi).

No comments:

Post a Comment