Sunday, May 13, 2012

Kirsikook toorjuustuga


Emadepäevaks ühele vanaemale otsustasin selle koogi teha. Retsepti sain www.perenaine.ee lehelt. Minu kook ei õnnestunud üldse nii hästi kui lootsin, see jäi natuke liiga valge.. Minu arust oleks võinud veel veidi ahjus olla, kuid õele meeldis väga ja ema arust oli huvitav. Mahlane oli vähemalt! :)
Vaja on:
    • 4 muna
    • 2 dl suhkrut
    • 1 tl küpsetuspulbrit
    • 200g nisujahu
    • 50 g tumedat šokolaadi
    • 300 g toorjuustu
    • 1 dl hapukoort
    • 300 g kirsse (ilma kivideta)
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa toasoe toorjuust ja hapukoor ning sega ühtlaseks massiks. Sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, lisa peeneks hakitud šokolaad ja kirsid. Sega tainas õrnalt läbi. Vala 24 cm diameetrisesse võiga määritud vormi ning küpsetada 175 kraadi juures umbes 45 min.

No comments:

Post a Comment