Thursday, May 24, 2012

Rabarberikook

Suvi tuleb järjest lähemale ning aias kasvavad kõik head asjad. Mõtlesin teha rabarberikooki, kuna see on maitsvalt hapukas, kuid samas mahlane ning on kohe aiast võtta. (Kogused on 24cm koogivormile)

Vaja on:
  • 170g jahu
  • 50g suhkrut
  • 1/4 tl küpsetuspulbrit
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 130g võid
  • rabarberit (nii palju kui koogile mahub)
  • kaneeli/suhkrut
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur omavahel. Lisa sulanud või. Sega kokku. Määri vorm võiga või kata küpsetuspaberiga. Pane tainas plaadile. Puhasta rabarber, lõika väikesteks tükkideks, ning kata kook rabarberiga. Koogi peale puista suhkrut ja kaneeli. Küpsetada 170' C juures umbes 30 minutit.

No comments:

Post a Comment