Tuesday, May 15, 2012

Singikoore pirukas ehk Quice Lorraine


Kunagi ammu sai kodunduse tunnis seda tehtud, väga maitsev pirukas, ning valmib ka kiirelt.

Vaja on:

Taigen
  • 3dl jahu
  • 150 g võid
  • natuke soola
  • 3 spl vett
Täidis
  • 200g sinki
  • 3 muna
  • 200 ml kohvikoort
  • 200 ml vahukoort
  • 1 punane sibul
  • natuke valget pipart
  • 200g riivitud juustu
Haki külm või jahuga segamini. Lisa vesi ja sool ning sõku taignaks. Tainas pane 10 minutiks külmkappi. Kasuta 24 cm läbimõõduga vormi, pane tainas vormi ning tee kahvliga augud sisse. Aseta põhi 10 minutiks ahju 225'C juures. Pannil pruunista sink ja sibul. Klopi munad ja koor segamini, maitsesta. Lisa segule riivitud juust. Eelküpsetatud põhjale lisa sink ja sibul ning segu. Küpseta 200'C juures umbes 20-30 minutit.

No comments:

Post a Comment