Sunday, May 6, 2012

Kohupiima-hapukoore kook kirssidega

 Pühapäev on kujunenud juba küpsetus päevaks. Täna sai siis katsetatud sellist kooki. Imemaitse tuli, hea mahlane ning mõnusalt magus ja kirsid lisasid veidi haput maitset juurde.

Vaja on:
Põhi:
  • 170g jahu
  • 60g suhkrut
  • 1/4 tl küpsetuspulbrit
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 130g võid
  • 50g kookoshelbeid
Täidis:
  • 400g kohupiimapastat
  • 300g hapukoort
  • 2 muna
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 60g suhkrut
  • 220g külmutatud kirsse
Põhja jaoks segada kuivained omavahel ning lisada tükkidena pehme või, segada muredaks taignaks ning katta taignaga koogivorm (natuke taignast jätta alles, et peale puistata; koogivormina kasutasin 24 cm klaasist vormi, mille määrisin võiga kokku)
Täidise jaoks segada kokku kohupiim, hapukoor, munad, vanillisuhkur ja suhkur. Kallata täidis koogivormi ning katta pealt kirssidega. Kõige peale pudistada järelejäänud põhja taigen.
Küpsetada kooki 200 kraadises ahjus 40 minutit.

No comments:

Post a Comment