Monday, December 30, 2013

Lõhepirukas

VÄGA VÄGA HEA!!! 
Soovitan.
Rimi retsepti kohandasime meelepäraseks :)


Vaja on:

Tainas

  • 3 dl jahu
  • 120 g võid
  • 1 tl soola
  • 3-4 spl vett
Täidis
  • 400 g lõhefileed
  • 1 pakk sulatatud juustu
  • 2 dl vahukoort
  • 3 muna
  • 50-75 g juustu (tugevama mekiga)
  • Sidrunimahla
  • Apelsinipipart
Taigna valmistamiseks haki kausis või ja jahu. Lisa sool ja vesi ning vajuta tainas pätsiks. Jäta külmikusse 15min. Kata lahtikäiva vormi põhi ja servad taignaga, torka kahvliga augud põhja. Küpseta ahjus 200'C juures 15-20min. 
Täidiseks sega (mikserda) kausis vahukoor, sulatatud juust, munad, riivitud juust. Lisa sidrunimahl ja apelsinipipar. Vala põhjale ja küpseta 180'C juures veel 20min. 
Lõika filee parajateks kuubikuteks, kui vaja siis maitsesta. Laota tükid pirukale, lisa peale ka sulatatud juustu. Küpseta ahjus veel 5-10min (kasuta grilli režiimi kui võimalik). Hea nii soojalt kui külmalt.

No comments:

Post a Comment