Sunday, October 6, 2013

Kanapirukas parmesanipõhjal

Olen seda nüüd kaks korda teinud, esimene kord koos sõbrannadega ja punase tomatiga, teine kord üksi ja kollaste tomatitega :) Väga maitsev!!
Vaja on:

PÕHI

  • 3dl nisujahu
  • 100g võid
  • 50g parmesani
  • 3spl külma vett
  • sool

TÄIDIS
  • 400g kanafileed
  • 150g hapukoort
  • 1 muna
  • 300+ g kodujuustu
  • 2 suuremat tomatit
  • Sool
  • Sidrunipipar
  • Basiilik
PEALE
  • Juust
Riivi parmesan ja sega jahuga. Lisa pisut soola. Sega läbi. Lõika võitükid jahusse ja näpi võid ja jahu seni kuni tekib purutaoline tainas. Lisa supilusika haaval vett ja sõtku korralikult läbi. Aseta tainas 10min külma. Määri 24-26cm läbimõõduga pirukavorm võiga. Kata vorm taignaga, torka kahvliga augud sisse ja tõsta veel 10min külma. Kuumuta ahi 200'C. Eelküpseta põhja 10min, alanda temperatuur 170'C ja küpseta veel 5min. Lõika kanafilee peenikesteks tükkideks ja pruunista pannil, maitsesta! Sega kokku hapukoor, muna ja kodujuust. Lõika tomat viiludeks. Laota eelküpsenud põhjale kana tükid, vala peale hapukoore-kodujuustusegu, aseta peale tomativiilud,
 maitsesta tomat vähese sidrunipipraga ja raputa
 üle riivitud juustuga. Küpseta 180'C ahjus 30-40min.

No comments:

Post a Comment