Friday, June 8, 2012

Napoleoni kook

Vanaemal ja vanaisal on täna (08.06) pulmaaastapäev, ema palus ka selleks puhuks koogi teha. Seekord valis retsepti, aga vanaema. Napoleni kook on alati üks mu lemmikuid olnud ja oleme seda emaga ka paar korda teinud.
IMEMAITSEV!
Vaja on:
  • 1 kg lehttaigent
  • 1 purk kondenspiima
  • mustsõstramoos (või mõni teine hapukas)
Munakreemi jaoks vaja:
  • 0,5l piima
  • 5 munakollast
  • 5spl suhkrut
  • 5spl jahu
Lehttaigen lõigata 4-5 tükiks (ise tegin 4 kihilise). Venitada kõik tükid suureks ja umbes ühe suuruseks. Küpsetada neid ahjus 200'C juures kuldpruuniks.
Kondenspiimapurk panna kuuma vette ning lasta tal seista (peab vedelamaks muutuma).
Piim, munakollased, suhkur ja jahu segada potis. Pott seguga panna teise poti sisse, kus on keev vesi ja keeta vaiksel tulel nii kaua kuni segu on paksuks muutunud. Keetmise ajal tuleb segu kogu aeg liigutada, et piim põhja ei kõrbeks.
Nüüd on vaja tort vaid kokku panna: 1 kiht lehttaigent, sellele määrida õhuke kiht munakreemi (kui teha 4 kihti siis määrida suurem osa munakreemist siia ja natuke järgmisele kihile kondenspiima kõrvale). Selle peale asetada järgmine kiht, millele määrida kondenspiima. Sellele asetada 3 kiht, millele määrida jälle munakreemi (või siis moosi). Neljandale kihile lisada moosi (või kondenspiim kui see viimaseks kihiks jääb). Viimasele kihile läheb kondenspiim. Koogi võib pealt kaunistada nt. lehttaigna puruga ja moosi või marjadega. Kook on hea kui ta on paar tundi seisnud.

No comments:

Post a Comment