Thursday, June 21, 2012

Mustika-jogurti kook

Homme lähme Kadrinasse Elfi kasvataja juurde. Ema ütles, et võiks koogi kaasa teha ja valis selle koogi ''500 pirukat ja kooki'' retseptiraamatust.
Pilt pole just kõige parem, kuid kook maitses imehästi :) Ja postituse üleslaadimisega läks ka aega, kuna mul polnud aega pilti lisada.

Vaja on:
  • 200g digestive küpsiseid
  • 100g võid
  • 1 pakk želatiinipulbrit
  • 3sl vett
  • 200ml vahukoort
  • 500ml jogurtit (retseptis oli täispiimast vanillijogurtit, Elvas siukest asja ei leidunud, kasutasin koorest mustika jogurtit)
  • 55g peensuhkrut
  • 300g mustikaid
Kuumuta praeahi 175'C. Tambi nuiaga küpsised peeneks puruks, sulata või ja lisa küpsiste juurde, sega. Kata 24cm lahtikäidav koogivorm paberiga ja lisa küpsisepuru. Küpseta ahjus 10-15 min. Puista želatiin väiksesse kastrulisse valatud vette (3sl) ja jäta ootama. Kuumuta želatiini 3-4 minutit pidevalt segades, kuni pulber on lahustunud. Vala želatiinilahus 50 ml vahukoore juurde kaussi. Teises kausis sega jogurt ja suhkur. Sega jogurtisegu ettevaatlikult želatiinisegu juurde. Seejärel tõsta kauss jäävanni. Jahuta aeg-ajalt segades 10 minutit, kuni segu hakkab paksenema. Vahusta ülejäänud vahukoor ning sega 250g mustikatega. Vala segu koogipõhjale ja kaunista ülejäänud mustikatega. Tõsta kook külmikusse vähemalt 30 minutiks (või kuni täidis on tardunud).

No comments:

Post a Comment