Wednesday, June 6, 2012

Mustika-toorjuustukook

Küpsetasin emale ka koogi. Seda retsepti olen juba kaua aega imetlenud ja tahtnud teha, kuid meie sügavkülmast said mustikad otsa, õnneks vanaemal oli ja ta tõi mulle :) Mu lemmik kokkamis blogist siis: http://kokkamine.wordpress.com/2010/08/16/mustika-toorjuustukook/

Vaja on:

Põhi:
  • 250g jahu
  • 100g suhkrut
  • 1tl kaneeli
  • 0,25tl soola
  • 150g võid
  • 1 muna
  • 1tl vanillisuhkrut
Täidis:
  • 65g võid toatemperatuuril
  • 65g suhkrut
  • 3 muna
  • 50g vaniljekastme pulbrit (Kasutasin natuke vaniljesuhkurt)
  • 400g toorjuustu
  • 1dl hapukoort
Kate:
  • 5dl mustikaid
  • 1 sidruni mahl
  • 4dl suhkrut
Põhja jaoks segada kuivained kokku, lisada või ning muna. Segada taignaks kokku ning panna 30 minutiks külmkappi. Taigen panna lahtikäivasse koogivormi (24cm), mis on kaetud küpsetuspaberiga. Küpsetada põhja ahjus 180'C juures 15 minutit.
Täidise jaoks tuled vahustada või ja suhkur heledaks vahuks. Lisada juurde muna ja vaniljesuhkur(kaste) ning toorjuust ja hapukoor. Mikserdada kuni täidis muutub ilusti ühtlaseks massiks.
Kui põhi on valmis, alandada ahju temperatuur 160'C ning lisada ahju veeanum. Asetada täidis koogipõhjale ning küpsetada ahjus 1 tund. Lasta ahjuuks irvakil jahtuda, asetada külmkappi paariks tunniks.
Katte jaoks segada potis kokku mustikas, sidrunimahl, suhkur. Natuke kuumutada segu, kuigi usun, et ka tavalised marjad koogil oleksid väga head! :)

No comments:

Post a Comment