Sunday, July 1, 2012

Banaani-maasikakook

Jaanipäevaks tegin banaani-maasikakoogi. Korralikku pilti ei saanud, sest see sai vähe külmkapis olla ning jäätis valgus kohe laiali kui vormi lahti tegime. Aga IMEHEA oli ikkagi!

Vaja on:
  • 170g digestive küpsiseid (panin rohkem küpsiseid ja võid 100g)
  • 70g võid
  • 2 banaani
  • 0,5 l vanillijäätist
  • 200ml vahukoort
  • 2sl tuhksuhkrut
  • 500g maasikaid
Pumatikaste:
  • purk suhkruta kondenspiima
  • 340g mõrušokolaadilaaste (tükeldasin 150g šokolaadi)
  • 55g peensuhkrut
  • 1sl võid
  • 1tl vanilliessentsi (vanillisuhkur)
Kuumuta praeahi 175'C. Purusta küpsised ja sega võiga ühtlaseks massiks. Kata 24cm läbimõõduga koogivorm küpsiste puruga. Küpseta 15 minutit ja lase jahtuda.
Valmista pumatikaste. Sega kastrulis kondenspiim, šokolaadilaastud ja suhkur. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni šokolaad on sulanud ja segu hakkab keema. Tõsta kastrul pliidilt ja lisa või ja vanilliessents. Sega. Vala jahtunud koogipõhjale (natuke jäta kaunistuseks) ja lao sellele banaaniviilud. Tõsta pehme jäätis banaanidele ja silu tasaseks. Kata kook toidukilega ja tõsta sügavkülma 3 tunniks!!!
Vahusta vahukoor tuhksuhkruga tihkeks vahuks. Laota viilutatud maasikad jäätisele ja kata vahukoorega.
Kaunista kook maasikate ja banaanidega. Soojenda väheke pumatikastet ja nirista koogile. Kook silib sügavkülmas kuni 3 päeva.

No comments:

Post a Comment