Friday, February 14, 2014

Kirsikook

Ilusat sõbrapäeva!
Mõnus kook, maitsev ka :) 
Retsept: toidutare.ee - kohandatud endale meelepäraseks


 Vaja on:

  • 180g šokolaadiküpsiseid
  • 75g võid
  • 400g kirsi jogurtit
  • 2dl vahukoort
  • Suhkrut
  • toorjuustu-vahukoore segu (u 2dl) - emal jäi seda isa koogist üle
  • 6+5 želatiinilehte 
  • Kirsikompotti
Purusta küpsised ning sega võiga. Kata lahtikäiva koogivormi põhi.
Sega kokku toojuust+vahukoored, maitsesta suhkruga, sega juurde ka jogurt. Želatiinilehed(6) lisa külma vette, lase seista 5-10min, pigista üleliigne vesi välja. Keeda vett ja lisa želatiinile 10spl keevat vett, lase jahtuda ja vala jogurti hulka pidevalt segades. Tõsta külmkappi vähemalt tunniks tahenema (minul 1,5h).
Kuumuta 50ml kirsi vedelikku. Želatiinilehed(5) pane paisuma külma vette, seejärel lisa kuumutatud kirsimahl. Kirsid pane tordile, vedelik kaussi ja vala rahulikult segades želatiin mahla hulka. Lase natuke seista ja seejärel lisa koogile. Tõsta kook uuesti külmkappi ja lase seista vähemalt 2h (minul 3h).

No comments:

Post a Comment