Tuttavate juures saime proovida soolast rullbiskviiti, tegu oli poest ostetud rullbiskviidiga. Koostisosi nuputasime, ema üritas isegi leida seda poest, aga tulutult. Jõululauale sai siiski katsetatud.
Kui ma seda nüüd uuesti teen, siis nii nagu ma siia retsepti panen. Meil sai natuke palju küüslauku ja ema tegi liiga magusa biskviidi, mis küll sel puhul seda vänget maitset natuke leevendas.
Vaja on:
- 5-6 muna
- Suhkrut/SOOLA
- 6 spl jahu
- Toorjuustu
- 3-4 küünt küüslauku (alati maitse)
- 200 ml vahukoort
- 5-7 porgandit
Kõigepealt valmista biskviit. Munavalge ja -kollane eraldi kaussidesse. Munakollasele juurde suhkur ja sool, sega heledamaks, lisa jahu. Munavalge mikserda ja lisa ettevaatlikult munakollase juurde. Sega rahulikult. Küpseta ahjus 180'C kuni biskviit on kuldpruun.
Koori ja riivi porgand, pane keema ja keeda kuni see on pehme.
Kausis mikserda toorjuust, vahukoor ja küüslauk, maitse! Lisa soola. Seismisel küüslaugu maitse natuke tugevneb.
Natuke jahtunud biskviidile lisa segu ja siis porgand. Keera rulli. Lase seista, järgmisel päeval kõige parem!
No comments:
Post a Comment