Tuesday, September 10, 2013

Ploomi-mandlipirukas

Mulle meeldis, et see oli nii hapukas, kuid samas magus. Retsept pärineb raamatust Kirsi- ja ploomikoogid.

Vaja on:

PÕHI

  • 125g võid
  • 0,5dl suhkrut
  • 3 dl jahu
  • 2sl vett
TÄIDIS
  • 2dl hapukoort (20%)
  • 1 muna
  • 0,5dl suhkrut
  • 0,5tl vanillsuhkrut
  • 500g ploome
  • 1 dl mandlilaaste
Taigna valmistamiseks vahusta või suhkruga. Lisa jahu ja vesi, sega ühtlaseks taignaks. Suru tainas 24-26cm läbimõõduga küpsetusvormi. Täidise jaoks sega hapukoor, muna, suhkur, vanillsuhkur ning kalla segu põhjale. Poolita ploomid ja eemalda kivid, lao ploomid täidisele. Raputa üle mandlilaastudega. Küpseta 200'C ahjus 25-30 minutit.

No comments:

Post a Comment