Tegelikult oli see retsept, mille ma leidsin želatiiniga. Kuna ma kartsin, et see ei tahku õhtuks ära siis otsustasin želatiini asemel muna panna ja kooki ahjus küpsetada. Kui algul oli kook ilus heleroosa, siis lõpuks oli pruunikas-roosakas. Maitse polnud siiski päris see, mis ma ootasin, kuna taigen oli niihea maitsega. Kindlasti proovin ma ükskord teha seda ka želatiiniga, usun et siis jääb maitse hoopis teine.
Vaja on:
- 350g Digestive küpsiseid
- 100g võid
- 400g toorjuustu
- 400ml vahukoort
- 2-3 muna
- Suhkrut
- 2-3 laimi
- Maasikamoosi (u 200g)
Purusta küpsised ja sega toasooja võiga kokku. Kata lahtikäiv koogivorm puruga. Sega kausis toorjuust, vahukoor, suhkur, laimid ja maasikamoos. Maitse, kui vaja siis lisa juurde. Seejärel lisa muna ja sega kõik segamini. Vala põhjale ja küpseta ahjus 180'C juures u 60min. Või siis tee nagu siin http://www.farmi.ee/retseptid/toorjuustukoogid/maasika-laimitoorjuustukook.
No comments:
Post a Comment